Er was eens...

Toen ze in 1999 elkaar voor het eerst ontmoetten (in Oostende) was er nog lang geen sprake van een groep. Koen kwam naar Oostende voor een 3 jarige opleiding Theatermuziek (Theater, Zang, Muziek). Kristof voor een opleiding Backstage (Klank, Licht, en Decor ontwerp). Hoe verder het schooljaar evolueerde hoe meer interesse er kwam voor elkaars studierichting. Toen ze samen (voor de grap) op een Free-podium terecht kwamen begon de bal te rollen

In 2001 begonnen ze pas echt met op te treden als cabaret- kleinkunst-cover-theater-duo langs onze Vlaamse kust en omstreken. Maar een “groep” waren ze nog niet, pas een jaar later toen ze meer en meer begonnen optreden hadden ze als noodzaak, om op een affiche te staan, de naam (en terug als grap) “$ALe-AMi” bedacht die tot vandaag nog steeds gekke blikken veroorzaakt.

Intussen hebben ze hun vast publiek en spelen zowel voor theaterfestivals, feestjes, evenementen en voor alles wat eens graag lacht.

Samen combineren ze hun instrumenten (gitaar en piano) met hun stem en een vleugje theater. Nog een paar jaar later is er dan ook eens een echte muzikant aan te pas gekomen onder de naam Jan Geubbelmans die het duo met zijn bas toch nog een beetje recht trekt!

Toen ze in 2003 in het voorprogramma stonden van de 1ste comedynight in Denderhoutem merkten ze dat ze heel goed in de smaak vielen dus besloten ze er elk jaar eentje te organiseren maar met Sale-AMi als hoofdact.
Deze traditie zorgt er voor dat ze dit jaar aan hun 5de SALe-AMi-Night toe zijn dus het wordt een jubileum feestje!!!
Benieuwd wat ze nog meer voor ons in petto hebben….